Veckans bjudmat – Grekisk afton
Ute är det riktigt kallt. Då längtar jag efter sol och värme. Jag drömmer mig bort till en semester på Korfu för flera år sedan. Vi promenerade, badade och åt fetaost, oliver, tomater, fisk, lamm, moussaka och massor av frukt. Denna vecka bjuder jag på matminnen från Korfu.
/ Kajsa
Förrätt
Grekisk sallad med fetaosteller sojaost, oliver och tomater
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Briccotondo nr 2773, 89:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl
Varmrätt
Moussaka
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Briccotondo nr 2773, 89:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl
Dessert
Baklava
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Här är det nog godast med starkt svart kaffe
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.