Svamprisotto, Risotto con fungi

Alla, Fiskätare, Förrätt, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.

6 personer

  • 4-5 dl arborioris
  • 2 schalottenlökar
  • 5 hg blandsvamp eller skogschampinjoner från butiken
  • 2-3 msk olivolja
  • 1,5 dl torrt vitt  vin
  • 1-1,5 l höns eller grönsaksbuljong
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 msk smör/mjölkfritt margarin
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Ansa lök och svamp
  • Hacka löken och dela svampen i mindre bitar
  • Lägg undan 1 hg av svampen till senare
  • Fräs lök och svamp i olivoljan
  • Tillsätt riset och låt det bli glansigt
  • Häll på vinet och låt det koka in
  • Häll i buljong så att riset täcks och fortsätt att koka sakta under omrörning
  • Fyll på med mer buljong vartefter den kokar in
  • Fortsätt att koka tills riset är färdigt men har en liten fast kärna kvar
  • Medan risotton kokar steker du den sparade svampen länge på låg värme tills den blir brynt
  • När risotton kokat klart rör du ner parmesan och smör och toppar med den stekta svampen

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfritt smör och uteslut parmesanen

Vegan

Uteslut parmesan, använd grönsaksbuljong och mjölkfritt margarin

IBS

Använd laktosfritt smör och uteslut parmesan, byt svampen mot zucchini

Viktväktare

Liten portion?

Fiskätare

Dryckesförslag

Briccotondo Barbera nr 2773, 95:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng