Ossobuco

Italiensk meny

Jag har just kommit hem från Italien. Åhh så mycket god mat och vin. Vi har ätit tortellini, grillad kyckling och grönsaker, ugnsbakad fisk med gratinerade musslor, svamprisotto, lasagne, fräscha grönsaker, frukt, tiramisu och mycket, mycket mer. Jag bodde på Villa Ottilia, ett härligt B&B nära Oria i Apulien – ungefär i hålfoten på ”stöveln”.  Svenska Linda som driver Villa Ottilia har inspirerat till denna veckas bjudmat. Såklart inleder vi med Antipasto följd av primo och secondi piatto och dolce.                                                                                                                                                           / Kajsa

 

 

Antipasto

Mozzarella, tomat, rödlök, basilika, salami, prosciutto, oliver, bröd och olivolja

                 Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

                 Vinförslag: Briccotondo Barbera nr 2773, 89:-

Primo

Risotto con fungi, svamprisotto

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Briccotondo Barbera nr 2773, 89:-

Secondo

Grillade grönsaker med kyckling eller kikärtsbiffar

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Briccotondo Barbera nr 2773, 89:-

Dolce

Tiramisu

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Här passar det förstås bäst med en dubbel espresso och kanske lite Limoncello nr 768, 199:- / 50cl

 

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng