Italiensk meny
Jag har just kommit hem från Italien. Åhh så mycket god mat och vin. Vi har ätit tortellini, grillad kyckling och grönsaker, ugnsbakad fisk med gratinerade musslor, svamprisotto, lasagne, fräscha grönsaker, frukt, tiramisu och mycket, mycket mer. Jag bodde på Villa Ottilia, ett härligt B&B nära Oria i Apulien – ungefär i hålfoten på ”stöveln”. Svenska Linda som driver Villa Ottilia har inspirerat till denna veckas bjudmat. Såklart inleder vi med Antipasto följd av primo och secondi piatto och dolce. / Kajsa
Antipasto
Mozzarella, tomat, rödlök, basilika, salami, prosciutto, oliver, bröd och olivolja
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Briccotondo Barbera nr 2773, 89:-
Primo
Risotto con fungi, svamprisotto
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Briccotondo Barbera nr 2773, 89:-
Secondo
Grillade grönsaker med kyckling eller kikärtsbiffar
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Briccotondo Barbera nr 2773, 89:-
Dolce
Tiramisu
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Här passar det förstås bäst med en dubbel espresso och kanske lite Limoncello nr 768, 199:- / 50cl
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.