Veckans bjudmat V 19
Denna vecka bjuder jag på mat som går att förbereda för att kunna vara ute när det fortfarande är varmt i luften. Till förrätt snittar med laxröra eller tapenade. Varmrätten blir inte så varm – en ljummen potatissallad med kall lammstek eller stekt Portabello. Till efterrätt en kladdkaka. /Kajsa
Förrätt
Snittar med laxröra eller tapenade
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Langlois, Cremant de Loire Brut nr 7404, 139:-
Varmrätt
Kall lammstek / Portabello med linser och ljummen potatissallad
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Fontanafredda Barbaresco nr 75182, 169:-
Dessert
Kladdkaka
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Till kladdkakan är det nog godast med kaffe eller te
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.