Ossobuco

Veckans bjudmat – Eftersommarskalas

Jag har fått en jättelik fänkål av Linda. Så härligt med härodlat! Det har fått ge inspiration till veckans bjudmat. Jag bjuder på lite frökex till ett glas bubbel. Varmrätten är stekt torsk eller sojafilé med gratinerad fänkål och fänkålsolja. Efterrätten får bli en äppelsorbet som också får smak av fänkål.

Före maten

Frökex

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Louis Bouillot Brut mousserande nr 7688, 125:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Varmrätt

Stekt torsk eller sojafilé med gratinerad fänkål

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Chateau Coucheroy Sauvignon Blanc nr 4136, 129:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Dessert

Äppelsorbet med fänkålssirap

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Brännland iscider nr 2918, 249:- / 37 cl

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng