Veckans bjudmat – Vintermiddag
Nu sjunger talgoxen och dagsljuset stannar lite längre på kvällen. På södersidan hänger det istappar från takkanten. Det är fortfarande kallt ute. Efter en rask promenad i vintersolen är det gott med värmande mat. Vi börjar med en soppa och fortsätter med gratinerad fisk eller Oumph. Efter maten serverar jag arraksbollar som ibland också kallas myrstackar
/ Kajsa
Förrätt
Grön ärtsoppa eller sellerisoppa
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Couvent des Jacobins blanc nr 5798, 149:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl
Varmrätt
Sydfransk fiskgratäng eller Oumphgratäng
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Couvent des Jacobins blanc nr 5798, 149:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl
Dessert
Arraksbollar
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Här är det nog godast med kaffe eller te
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.