Ossobuco

Veckans bjudmat – Vinterkalas

Nu är det vinter på riktigt. Det biter i kinderna och det är härligt att komma in och sätta sig till bords med vännerna. Denna vecka inleder vi med lite salta snittar. Varmrätten är en köttgryta eller stekt portabello med en kryddig linsröra. Till efterrätt serverar jag vaniljglass med lakritssås och bär.

/ Kajsa

Förrätt

Snittar med laxröra eller tapenade

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Langlois, Cremant de Loire Brut nr 7404, 139:-
Alkoholfritt: Arc-en-Ciel nr 1932, 53:-

Varmrätt

Fransk köttgryta eller

           Portabello med linser, rostad morot och selleripuré

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Fontanafredda Barbaresco nr 75182, 169:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Dessert

Vaniljglass med lakritssås och bär

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Blandy’s Malmsey Madeira nr 7833, 164:-

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng