Veckans bjudmat – Vårmiddag
Äntligen har det mesta av snön försvunnit. Det börjar sticka upp gröna skott och vårblommorna kommer nog snart. Fåglarna sjunger för fullt i buskarna och solen värmer. Denna vecka blir det lätt mat med vårkänsla. Vi börjar med en härlig röra på kronärtskockor. Varmrätten får bli torskrygg eller sojafilé. Till efterrätt serverar jag Pavlova med frukt och bär. Kajsa
Förrätt
Spröda dinkelkex med kronärtskocksröra
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Rosé de Purcari nr 72881, 150:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl
Varmrätt
Torskrygg med brynt smör och pocherat ägg eller
Ugnsrostad selleri med bönröra och quinoa
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Rosé de Purcari nr 72881, 150:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl
Dessert
Pavlova med frukt och bär
Kan göras glutenfri, laktosfri och för IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Till Pavlovan är det nog godast med kaffe eller te
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.