Veckans bjudmat – Sommarmiddag ute
Nu har jag nog chansat lite. Tänk om det regnar. Fast jag tänker att vi ändå kan äta somrig utemat även om vi måste sitta inomhus. Före maten serverar jag lite salta nötter och ett svalt vitt vin. Kall kokt fisk är riktig sommarmat. Denna vecka har jag kokat lax och serverar den med en dillmajonnäs. Till efterrätt flädersorbet med färska bär. Nu är sommaren här.
/ Kajsa
Före maten
Rostade nötter eller grissini
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Chateau Coucheroy nr 4136, 129:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl
Varmrätt
Kall inkokt lax med dillmajonnäs eller
Kan göras glutenfri, laktosfri och för IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Gröna ärtbiffar med matlagningsyoghurt / sojghurt
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Chateau Coucheroy nr 4136, 129:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl
Dessert
Flädersorbet med jordgubbar
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Asti Cinzano söt mousserande nr 7711, 79:-
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.