Veckans bjudmat – Septemberfest
I väntan på hösten bjuder jag på en Ossobuco. Originalet är med kalvlägg som fått koka länge med grönsaker i ugnen. För den som hellre äter fisk eller veganskt finns alternativ. Fänkål har lite lakritstoner i smaken så det får bli tema för förrätt och efterrätt
/ Kajsa
Förrätt
Ugnsbakad fänkål
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Briccotondo Barbera nr 2773, 89:-
Varmrätt
Ossobuco
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Briccotondo Barbera nr 2773, 89:-
Dessert
Vaniljglass med lakritssås och hallon
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Blandy’s Malmsey Madeira nr 7833, 164:-
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.