Veckans bjudmat – Pastafest
Tänk att det redan är lite ljusare ute och jag har hört talgoxen sjunga vårsånger även om det bara är mitten av januari. Jag vill bjuda vännerna på riktigt varm och värmande mat. Denna vecka blir det med inspiration från Italien. Till förrätt serveras antipasto med oliver, prosciutto, parmesan, inlagda kronärtskockor och salami. Varmrätten är pasta med skaldjursröra och spenatröra. Till efterrätt serverar jag pannacotta med blåbär.
/ Kajsa
Förrätt
Antipasto
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Briccotondo Barbera nr 2773, 89:-
Alkoholfritt: Öl
Varmrätt
Pasta med skaldjursröra och spenatröra
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Château Coucheroy nr 4136, 129:-
Alkoholfritt: Öl
Dessert
Pannacotta med blåbär
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Asti Cinzano nr 7711, 79:-
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.