Ossobuco

Veckans bjudmat – Nyårskalas

Det glittrar om årets sista fest. Jag tar fram champagnen ur kylen och serverar med lite salta tilltugg. Det blir en härlig kväll tillsammans med goda vänner. Vi sitter länge och äter. Som entré bjuder jag på skaldjursterrine eller avokado med tångkaviar. Sen fortsätter vi med rådjursstek eller sojafilé med en len selleripuré och avslutar med choklad och hallon. Vid tolvslaget tittar vi på fyrverkerierna och önskar varann ett riktigt GOTT NYTT ÅR

/ Kajsa

Förrätt

Skaldjursterrine eller Avokado med tångkaviar

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Alexandre Bonnet Champagne nr 7555, 289:- eller
Alkoholfritt Arc-en-ciel nr 1932, 53:-

Varmrätt

Ugnsbakad rådjursstek eller stekt sojafilé med selleripuré, trattkantareller och rönnbär

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Barbaresco Fontanafredda 75182, 169:- eller
Alkoholfritt Mariestad alkoholfritt öl

Dessert

Choklad- och hallonvariation

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Nederburg Noble Late Harvest nr 2741, 89:-/37,5 cl

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng