Ossobuco

Veckans bjudmat – Novemberkalas

I början av november firas Mårten gås traditionellt med svartsoppa, stekt gås och äpplekaka. Det blir en kraftig och värmande måltid. De färska råvarorna: svamp, äpplen och fågel får bli stommen i min bjudmat denna vecka. Jag bjuder först på en kryddig buljong med tilltugg. Till varmrätt blir det stekt ankbröst med selleripuré, rostade morötter och stekt äpple med kryddnejlika. Menyn avslutas med äppelkaka med vaniljsås

/ Kajsa

Förrätt

Kryddig buljong med smördegsstänger

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Vintry’s Oloroso nr 8282, 99:-

Varmrätt

Stekt ankbröst eller sojafilé med selleripuré, rostade morötter och stekt äpple

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Pinot Noir Les Ursuline nr 78614, 139:-

Dessert

Äppelkaka med vaniljsås

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Kaffe eller te och Brännland Iscider nr 76345, 149:-/18,7 cl

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng