Ossobuco

Veckans bjudmat – Midsommar

Denna en av sommarens sköna dagar. Det brukar nog också vara så att det kan komma några droppar regn. Till lunchen äter vi sill och färskpotatis och en somrig paj med tomater och broccoli. På kvällen börjar vi med crostini med laxpastej eller olivcrème till ett bubbligt vin.  Fläskkarrén bakar jag i ugnen dagen innan och grillar sedan hastigt när det är dags att äta. Som veganskt alternativ serverar jag marinerad och grillad sojafilé Den kalla potatisen till salladen kokade jag redan färdig till lunchen. Naturligtvis blir det jordgubbar och glass till efterrätt. För att göra lite extra med jordgubbarna har jag marinerat dem i lime.

/ Kajsa

Förrätt

Crostini med laxpastej eller olivcrème

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Louis Bouillot Cremant rosé mousserande nr 7781, 125:
Alkoholfritt: Arc-en-Ciel nr 1932, 57:-

Varmrätt

Grillad marinerad fläskkarré/sojafilé med färskpotatissallad

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Compolieti Ripasso nr 6792, 115:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Dessert

Marinerade jordgubbar med glass

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Kaffe eller te och kanske ett litet glas Punsch nr 593, 181:-

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng