Ossobuco

Veckans bjudmat – Mat att äta ute

Nu har jag nog chansat lite. Tänk om regnet står som spön i backen. Fast jag tänker att vi ändå kan äta somrig utemat även om vi måste sitta inomhus. För mig är de första små rödbetorna riktig sommarmat. Gärna serverade som min gudmor Ulla-Britt alltid har gjort: med rört smör, salt och hackad rödlök. Annars är det också gott med en fetaoströra. Kall inkokt fisk är också sommarmat. Denna vecka har jag kokat lax och serverar den med en dillmajonnäs.  Till efterrätt flädersorbet med jordgubbar. Nu är sommaren här

/ Kajsa

Förrätt

Färska rödbetor med rödlökssmör

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Couvent des Jacobins Pinot Noir nr 5283, 149:-

Varmrätt

Kall inkokt lax med dillmajonnäs eller

Kan göras glutenfri, laktosfri och för IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Gröna ärtbiffar med crème fraiche / sojghurt

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Chateau Coucheroy nr 4136, 129:-

Dessert

Flädersorbet med jordgubbar

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Asti Cinzano söt mousserande nr 7711, 79:-

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng