Ossobuco

Veckans bjudmat – Majfest

Nu har säsongen börjat. Jag går ut och plockar kryddor och blommor att förgylla maten med. I växthuset står gula och blå penséer. Dem läggar jag i salladen tillsammans med timjan. Jag kryddar också den grillade fläskfilén med timjan. Nu går det att köpa sparris från Italien i väntan på den svenska – det får bli förrätt. Till efterrätt serverar jag en pannacotta med rabarber och kardemummasmul

                                                                                       Kajsa

Förrätt

Sparris med brynt smör eller olivolja

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag:Trimbach Riesling nr 2639, 145:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Varmrätt

Grillad fläskfilé eller Oumph med blommig potatissallad

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Gran Feudo nr 2037, 99:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Dessert

Pannacotta med rabarber och kardemummasmul

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Chateau du Levant nr 4153, 110:-

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng