Ossobuco

Veckans bjudmat – Ljusfest

Höstmörkret är här och vi passar på att tända massor av ljus. I början av november kan vi fira Alla helgons dag och Halloween eller bara att ljusen tindrar. Jag startar med mousserande vin till snittar med rom. Fortsättningen blir stekt gösfilé med grönprickig basilikasås och pressad potatis. Middagen avslutas med choklad i flera former.

/ Kajsa

Förrätt

Snittar med forellrom eller tångkaviar

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Louis Bouillot Crémant de Bourgogne nr 7688, 125:-

Varmrätt

Stekt gösfilé eller sojafilé med basilikasås och pressad potatis

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Chablis Premier Cru Beauroy 7125, 195:-

Dessert

Chokladvariation

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Nederburg Noble Late Harvest nr 2741, 89:-/37,5 cl

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng