Ossobuco

Veckans bjudmat – Höstmiddag

När höstkylan börjar krypa närmare känns det bra att tända ljus och bjuda vännerna på middag. Denna vecka inleder vi med rostade nötter och ett glas sherry. Jag gör en värmande svamprisotto och steker kyckling eller sojafilé till. Till efterrätt kokar jag saftiga svenska päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.

/ Kajsa

Före maten

Rostade nötter

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Vintry’s Amontillado Sherry nr 8247, 109:-

Varmrätt

Svamprisotto med stekt kyckling eller sojafilé

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Bourgogne Rouge, pinot noir nr 5475, 109:-

Dessert

Päron med syltad ingefära och vaniljglass

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Kaffe eller te och kanske ett litet glas punsch

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng