Ossobuco

Veckans bjudmat – Höstkalas

Efter en klar höstdag mörknar det tidigt på kvällen och det känns fint att tända ljus och en brasa. Butikerna flödar över av fina råvaror: Grönkål, äpple, lammfärs och potatis. Till förrätt bjuder jag på en sallad och fortsätter sen med lammfärsbiffar. När det kommer barn på middag gör jag gärna en ”Hovdessert”. Den uppskattas även av vuxna gäster med barnasinnet kvar.

/ Kajsa

Förrätt

Grönkålssallad med äpple och valnötter

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Briccotondo Barbera nr 2773, 89:-

Varmrätt

Lammfärsbiffar eller sojabiffar med klyftpotatis och tzatziki

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Fontanafredda Ebbio Nebbiolo nr 22300, 109:-

Dessert

Hovdessert – glass med chokladsås, maränger och banan

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Graham’s Six Grapes Port nr 8045, 139:-

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng