Ossobuco

Veckans bjudmat – Grillsäsong

På sommaren är matlagningen ofta lite mindre ambitiöst. Vi samlas kring grillen och äter något lätt och fräscht. Jag bjuder på knapriga pinnar med smak av parmesan eller rosmarin till ett glas vin i väntan på att maten blir klar. Sen grillar jag lax som serveras med romsås och färskpotatis. För den som hellre vill äta veganskt passar det bra med grillad tofu. Det är fortfarande högsäsong för jordgubbar – denna gång som jordgubbspaj

/ Kajsa

Före maten

Dinkelpinnar

Kan göras laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Château Bonnet nr 78043, 119:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Varmrätt

Grillad lax eller tofu med färskpotatis och romsås

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Château Bonnet nr 78043, 119:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Dessert

Jordgubbspaj med vaniljglass

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Asti Cinzano sött mousserande nr 7711, 79:-

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng