Ossobuco

Veckans bjudmat Fransk meny

Nu har jag åkt flodbåt på Saône i Frankrike med min man Åke och vännerna Ingrid och Olle. Vi har suttit i solen på däck och sett landskapet glida förbi i sakta mak. Vi har ätit sniglar i vitlökssmör, anka, entrecôte, créme brülée, franska ostar, glass, och mycket mer. Vi har förstås också provat viner från olika ställen i Frankrike men mest från Bourgogne, Chardonnay och Pinot Noir.  Med så mycket inspiration i bagaget blir det naturligtvis en fransk meny denna vecka.

/ Kajsa

Förrätt

Gratinerade sniglar eller musslor eller champinjoner

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Côtes de Jura Chardonnay nr 2292, 99:-

Varmrätt

Coq au vin, kycklinggryta

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Couvent des Jcobins Pinot noir nr 5283, 149:-

Mellanrätt

Urval av franska ostar

Kan göras glutenfri och för IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Chateau du Levant nr 4153, 110:-

Dessert

Créme Brülée

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Chateau du Levant nr 4153, 110:-

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng