Ossobuco

Veckans bjudmat Försommarkalas

Det finns många goda anledningar att fira: Examen, bröllop, namngivning eller bara att försommaren är så härlig. Jag gör en festmeny där det mesta kan förberedas så att även den som fixar maten kan vara med på kalaset. Till förrätt serveras en terrine med goda såser. Huvudrätten är en kall marinerad fläskfilé med färskpotatissallad. Som alternativ serveras marinerad Oumph (sojafilé). Till efterrätt blir det naturligtvis en tårta. Är kalaset stort ställer jag flera tårtor i olika storlekar på en tårtställning.

./ Kajsa

Förrätt

Skaldjurs- eller grönsaksterrine

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Langlois Cremant de Loire Brut Rosé nr 76063, 149:-

Huvudrätt

Kall marinerad fläskfilé eller Oumph med färskpotatissallad

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Couvent des Jacobins, pinot noir nr 5283, 149:-

Dessert

Hallonmoussetårta

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Till tårtan serveras kaffe eller te och kanske en avec

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng