Veckans bjudmat – Fina festen
Nu vill jag bjuda på riktigt fin fest med nystruken duk och vikta servetter. Stearinljusen skimrar och besticken blänker. Vi börjar med ett glas mousserande – är det riktigt fint kalas är det förstås champagne. Till förrätt serverar jag en grönsaksterrine. Varmrätten blir ugnsbakad rödingfilé eller sojafilé med gräslökssås, grönkålschips och forellrom eller tångrom. Som avslutning på festen bjuder jag på en hallonmoussetårta
/ Kajsa
Förrätt
Grönsaksterrine
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag:Langlois Cremant de loire Brut Rosé nr 76063, 149:- eller
Alkoholfritt: Arc-en-Ciel nr 1932, 53:-
Varmrätt
Ugnsbakad rödingfilé eller stekt sojafilé med gräslökssås, grönkålschips,
forellrom eller tångrom och kokt potatis
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Couvent des Jacobins chardonnay nr 5798, 149:- eller
Alkoholfritt: Arc-en-Ciel nr 1932, 53:-
Dessert
Hallonmoussetårta
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Till tårtan serverar jag kaffe eller te och kanske ett litet glas avec
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.