Ossobuco

Veckans bjudmat – Eftersommarkalas

Nu börjar eftersommaren bjuda på många sorters grönsaker, frukt och bär.  I grönsaksdisken hittar jag palsternacka och plommon. Före maten knaprar vi på frökex till ett glas torrt mousserande vin. Den stekta torskryggen eller sojafilén får sällskap av fräst spenat och rostad palsternacka. Jag hittade saftiga fullmogna plommon i butiken – det får bli en plommonkompott till efterrättsglassen.

/ Kajsa

Förrätt

Frökex

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Louis Bouillot Brut mousserande nr 7688, 125:-

Varmrätt

Stekt torskrygg eller sojafilé med fräst spenat och rostad palsternacka

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Chateau Coucheroy Sauvignon Blanc nr 4136, 129:-

Dessert

Vaniljglass med plommonkompott och rostad mandelmassa

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Graham’s Ruby Port nr 8376, 101:-

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng