Veckans bjudmat – Grillsäsong
På sommaren är matlagningen ofta lite mindre ambitiöst. Vi samlas kring grillen och äter något lätt och fräscht. Jag bjuder på knapriga pinnar med smak av parmesan eller rosmarin till ett glas vin i väntan på att maten blir klar. Sen grillar jag lax som serveras med romsås och färskpotatis. För den som hellre vill äta veganskt passar det bra med grillad tofu. Det är fortfarande högsäsong för jordgubbar – denna gång som jordgubbspaj
/ Kajsa
Före maten
Dinkelpinnar
Kan göras laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Château Bonnet nr 78043, 119:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl
Varmrätt
Grillad lax eller tofu med färskpotatis och romsås
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Château Bonnet nr 78043, 119:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl
Dessert
Jordgubbspaj med vaniljglass
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Asti Cinzano sött mousserande nr 7711, 79:-
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.