Veckans bjudmat V 20
Den svenska sparrisen är härlig – det får bli förrätt. Fortsätter med en stekt gösfilé eller sojafilé med örtsås och kokt potatis. Till final denna vårvecka bjuder jag på pannacotta med rabarber
Förrätt
Grön sparris med brynt smör eller olivolja
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Trimbach Riesling nr 2639, 145:-
Varmrätt
Stekt gösfilé/sojafilé med örtsås
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Trimbach Riesling nr 2639, 145:-
:-
Dessert
Pannacotta med rabarber
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Chateau du Levant nr 4153, 110:-
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.