Veckans bjudmat V 16
Våren närmar sig snabbt. De svenska rotsakerna från förra året är snart slut – jag gör en selleripuré och rostar morötter medan de finns kvar. Till det serverar jag entrecôte eller portabello. Glass till efterrätt.
Kajsa
Förrätt
Sallad med tomat, basilika och mozzarella/tofu
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Zenato Merlot nr 32224, 146:-
Varmrätt
Helstekt entrecôte med rostad morot, selleripure och rödvinssky eller
Portabello med linser, rostad morot och selleripuré
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Zenato Merlot nr 32224, 146:-
Dessert
Vaniljglass med chokladsås och rostade hasselnötter
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Gramam’s Late Bottled Vintage nr 8000, 169:-
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.