Tomatsallad

Veckans bjudmat V 16

Våren närmar sig snabbt. De svenska rotsakerna från förra året är snart slut – jag gör en selleripuré och rostar morötter medan de finns kvar. Till det serverar jag entrecôte eller portabello. Glass till efterrätt.

Kajsa

Förrätt

Sallad med tomat, basilika och mozzarella/tofu

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Zenato Merlot nr 32224, 146:-

Varmrätt

Helstekt entrecôte med rostad morot, selleripure och rödvinssky eller

Portabello med linser, rostad morot och selleripuré

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Zenato Merlot nr 32224, 146:-

Dessert

Vaniljglass med chokladsås och rostade hasselnötter

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Gramam’s Late Bottled Vintage nr 8000, 169:-

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng