Veckans bjudmat kl 19
Förrätt
Laxröra på snittar/Tapenade på snittar
(glutenfri*, laktosfri*, vegan*, IBS*, viktväktare*, fiskätare)
Vinförslag: Langlois, Cremant de Loire Brut nr 7404, 139:-
Varmrätt
Helstekt entrecôte med rostad morot, selleripuré och rödvinssky
(glutenfri, laktosfri*, IBS*, viktväktare*)
Portabello med linser, rostad morot och selleripuré
(glutenfri*, laktosfri*, vegan*, viktväktare*, fiskätare)
Vinförslag:Fontanafredda, Barbaresco nr 75182, 169:-
Dessert
Hallonpaj med vaniljsås
(glutenfri*, laktosfri*, vegan*, IBS*, viktväktare*, fiskätare)
Vinförslag: Chateau du Levant nr 4153, 110:-/37,5 cl
* Kan göras glutenfri, laktosfri, vegan, IBS, viktväktare, fiskätare – se recept.
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.