Veckans bjudmat 170325
Förrätt
Grönkålssallad med äpple och valnötter
(glutenfri, laktosfri*, vegan*, IBS*, viktväktare*, fiskätare)
Vinförslag: Dr L Riesling nr 7218, 89:-
Varmrätt
Kokt piggvar (eller annan hel plattfisk)
(glutenfri, laktosfri*, IBS*, viktväktare*, fiskätare)
Vinförslag: Chablis Premier Cru nr 7125, 195:-
Ugnsbakade grönsaker med oliver och kikärtsröra
(glutenfri*, laktosfri, vegan, IBS*,viktväktare, fiskätare)
Vinförslag: Penfolds Koonunga Hill Chardonnay nr 6463, 95:-
Dessert
Chokladmousse
(glutenfri, laktosfri*, vegan, IBS*, viktväktare*, fiskätare)
Vinförslag: Portvin Graham’s Late Bottled Vintage nr 8000, 169:-
* Kan göras glutenfri, laktosfri, vegan, IBS, viktväktare, fiskätare – se recept.
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.