Ossobuco

Veckans bjudmat – Vårmiddag

Äntligen har det mesta av snön försvunnit. Det börjar sticka upp gröna skott och vårblommorna kommer nog snart. Fåglarna sjunger för fullt i buskarna och solen värmer. Denna vecka blir det lätt mat med vårkänsla. Vi börjar med en härlig röra på kronärtskockor. Varmrätten får bli torskrygg eller sojafilé. Till efterrätt serverar jag Pavlova med frukt och bär.                                       Kajsa

Förrätt

Spröda dinkelkex med kronärtskocksröra

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Rosé de Purcari nr 72881, 150:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Varmrätt

Torskrygg med brynt smör och pocherat ägg eller
Ugnsrostad selleri med bönröra och quinoa

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Rosé de Purcari nr 72881, 150:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Dessert

Pavlova med frukt och bär

Kan göras glutenfri, laktosfri och för IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Till Pavlovan är det nog godast med kaffe eller te

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng