Veckans bjudmat – Senhöstfest
Än är det inte dags för adventsljusen. Medan vi väntar bjuder jag på en senhöstfest med en mix av asiatiska smaker. Vi börjar med grönsaker med ”noribälten”. Sen serverar jag teriyakilax eller sojafilé med grön sjögrässallad och svart ris. Till efterrätt blir det vaniljglass med syltad ingefära och mörk choklad.
/ Kajsa
Förrätt
Grönsaker med nori
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Dr L halvtorr riesling nr 7218, 89:-
Varmrätt
Teriyakilax eller sojafilé med svart ris, ingefärssås och grön sjögrässallad
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Dr L halvtorr riesling nr 7218, 89:-
Dessert
Vaniljglass med syltad ingefära och mörk choklad
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Här är det nog godast med kaffe eller te och kanske ett litet glas punsch
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.