Veckans bjudmat – Västkustfest
Denna vecka blir det en meny med inspiration från Bohuslän. Det är inte riktigt dags för krabbor ännu men nyfångade räkor och fisk inspirerar till en sensommarmeny. Vi äter lite tidigare på kvällen för att njuta av kvällssolen på det varma berget. Räkor till förrätt. Varmrätten är en grillad (om det inte är eldningsförbud) makrillfilé/sojafilé med färskpotatis. Till efterrätt vildhallon.
/ Kajsa
Förrätt
Färska räkor med bröd och ost eller avokado med tångkaviar
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Château Bonnet nr 78043, 119:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl
Varmrätt
Makrillfilé/sojafilé med färskpotatis och citroncrème
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Couvent des Jacobins pinot noir nr 5283, 149:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl
Dessert
Vildhallon och melon
Är glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Asti Cinzano nr 7711, 79:-
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.