Veckans bjudmat – Vårvinterkalas
Nu droppar det från taket och i lä i solen är det riktigt skönt mitt på dagen. Till kvällen blir det fortfarande kallt. En fisk och skaldjursgryta värmer gott. Om du hellre vill göra en vegansk gryta – byt ut fisk och skaldjur mot sojafilé. Förrätten får bli krustader med skagenröra eller tångkaviar. Som avslutning på middagen serverar jag en len chokladmousse
/ Kajsa
Förrätt
Krustader med skagenröra eller tångkaviar
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Chateau Coucheroy Sauvignon Blanc nr 4136, 129:
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl
Varmrätt
Fisk- och skadjursgryta med surdegsbröd
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Chateau Coucheroy Sauvignon Blanc nr 4136, 129:
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl
Dessert
Chokladmousse
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Lenz Mozer Trockenbeerenauslese nr 12920, 169:-
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.