Ossobuco

Veckans bjudmat – Valborgsmässoafton

Vårvindar friska och kanske lite kyliga brukar vi ha på valborgsmässoafton. Vi går och tittar på brasan och lyssnar på vårsångerna – sen är det ganska skönt att komma in och äta mat som värmer. Vi börjar med nötter och ett glas sherry. Till förrätt serverar jag varm buljong med smördegsstänger. Då fortsätter vi med sherryn. Varmrätten är en apelsinbakad lax med fänkål. Som avslutning blir det chokladrutor och kaffe.

   Kajsa

Förrätt

Kryddig buljong med smördegsfras

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Alburejo sherry nr 8386, 79:- (37 cl)
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Varmrätt

Apelsinbakad lax / sojafilé med fänkål

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Bourgogne Chardonnay nr 71159, 109:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Dessert

Chokladrutor

Kan göras glutenfri, laktosfri och för IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Här är det nog godast med kaffe eller te

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng