Veckans bjudmat V15
Dags för en av årets stora mathelger. Om lunchen var ägg och sill kommer här förslag på meny för en middag i påsk. Här finns något för alla. Som förrätt blir det lite plockmat som även går att ta till ett glas mousserande vin.
Förrätt
Snittar med kräftskagen / Snittar med regnbågsrom/tångkavia
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Geisweiler Cremant de Bourgogne Brut nr 7635, 119:-
Varmrätt
Ljummen sallad med färskpotatis, spenat och mangold serveras med ugnsbakad lax eller stekta sojafiléer
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Couvent des Jacobins Chardonnay nr 5798, 149:-
Dessert
Påskbakelse
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Till bakelsen är det nog godast med kaffe eller te
Recepten hittar du på hemsidan https://kajsasmatspecial.se
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.