Ossobuco

Veckans bjudmat – Trädgårdsfest

Augusti kommer med lite mörkare kvällar. Då kan vi tända ljus när vi sitter ute i kvällningen (om det är varmt och skönt förstås). Nu är de svenska tomaterna och potatisen som allra finast. Våra svarta vinbär är också mogna. Vi börjar med en liten sallad på tomat, mozzarella och basilika. Varmrätten är grillad kyckling eller vegofilé med rostad potatis och tzatziki. Om det är eldningsförbud går det självklart att steka kycklingen i ugnen. Till efterrätt serverar jag en sorbet på svarta vinbär.

/ Kajsa

Förrätt

Sallad med tomat, mozzarella och basilika

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Couvent des Jacobins pinot noir nr 5283, 149:-

Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Varmrätt

Kyckling eller vegofilé, rostad potatis och tzatziki

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Couvent des Jacobins pinot noir nr 5283, 149:-

Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Dessert

Svartvinbärssorbet

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Asti Cinzano mousserande nr 7711, 79:-

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng