Veckans bjudmat – Trädgårdsfest
Augusti kommer med lite mörkare kvällar. Då kan vi tända ljus när vi sitter ute i kvällningen (om det är varmt och skönt förstås). Nu är de svenska tomaterna och potatisen som allra finast. Våra svarta vinbär är också mogna. Vi börjar med en liten sallad på tomat, mozzarella och basilika. Varmrätten är grillad kyckling eller vegofilé med rostad potatis och tzatziki. Om det är eldningsförbud går det självklart att steka kycklingen i ugnen. Till efterrätt serverar jag en sorbet på svarta vinbär.
/ Kajsa
Förrätt
Sallad med tomat, mozzarella och basilika
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Couvent des Jacobins pinot noir nr 5283, 149:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl
Varmrätt
Kyckling eller vegofilé, rostad potatis och tzatziki
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Couvent des Jacobins pinot noir nr 5283, 149:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl
Dessert
Svartvinbärssorbet
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Asti Cinzano mousserande nr 7711, 79:-
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.