Ossobuco

Veckans bjudmat – Skördefest

Nu finns höstens fina råvaror i butiken. Rödbetor, potatis, kantareller, äpplen, päron och mycket mer. Jag passar på att handla svenskodlat nu när det finns möjlighet. Rödbetor med sin sötma passar bra med sältan i ädelosten. Om dina gäster hellre vill äta laktosfritt kan du servera  rödbetorna med ett örtsalt och en god kallpressad rapsolja. Kantarellerna går fortfarande att hitta så de får bli tillbehör till stekt torskrygg. Till efterrätt serverar jag kryddiga äpplen med calvados och vaniljglass.

/ Kajsa

Förrätt

Ugnsbakade rödbetor med ädelost

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Couvent des Jacobins pinot noir nr 5283, 149:-

Varmrätt

Stekt torskrygg eller sojafilé med kantareller och grön ärtpuré

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Couvent des Jacobins pinot noir nr 5283, 149:-

Dessert

Kryddiga äpplen med calvados och vaniljglass

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Dryckesförslag: Kaffe eller te och kanske ett litet glas calvados

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng