Veckans bjudmat – Sensommarfest
Sensommaren bjuder på nyskördade grönsaker och bär. Det blir en fest på altanen om det är varmt ute. Annars får det bli inomhus med levande ljus som lyser upp augustimörkret. Middagen inleds med en kall gazpacho med färska grönsaker. Varmrätten är helstekt entrecote eller portabello med rostad morot och selleripuré. Det finns fortfarande hallon att göra en hallonpaj av. Jag serverar den med en len vaniljsås.
/ Kajsa
Förrätt
Gazpacho
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Casal garcia Vinho Verde nr 2596, 59:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl
Varmrätt
Helstekt entrecote eller portabello med rostad morot och selleripuré
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Fontanafedda Barbaresco nr 75182, 169:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl
Dessert
Hallonpaj med vaniljsås
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Här är det nog godast med kaffe eller te
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.