Ossobuco

Veckans bjudmat – Sensommarfest

Sensommaren bjuder på nyskördade grönsaker och bär. Det blir en fest på altanen om det är varmt ute. Annars får det bli inomhus med levande ljus som lyser upp augustimörkret. Middagen inleds med en kall gazpacho med färska grönsaker. Varmrätten är helstekt entrecote eller portabello med rostad morot och selleripuré. Det finns fortfarande hallon att göra en hallonpaj av. Jag serverar den med en len vaniljsås.

/ Kajsa

Förrätt

Gazpacho

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Casal garcia Vinho Verde nr 2596, 59:-

Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Varmrätt

Helstekt entrecote eller portabello med rostad morot och selleripuré

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Fontanafedda Barbaresco nr 75182, 169:-

Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Dessert

Hallonpaj med vaniljsås

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Här är det nog godast med kaffe eller te

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng