Veckans bjudmat – Ruskvädersmiddag
Nu har jag varit ute i riktigt ruskväder med blåst och regn på tvären. Då vill jag bjuda på något riktigt värmande. Vi börjar med en halvtorr sherry och rostade nötter. Sen får det bli en gulaschgryta med paprika, lök och kött eller sojafilé. Till grytan serverar jag surdegsbröd. Vi avslutar middagen med mördegsformar tillsammans med vispad grädde och kaffe eller te.
/ Kajsa
Före maten
Rostade nötter
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Vintry’s Amontillado Sherry nr 8247, 109:-
Varmrätt
Gulaschgryta med surdegsbröd
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Errazuriz Cabernet Sauvignon nr 2205, 89:-
Dessert
Mördegsformar med blåbär och vispad grädde
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Här är det nog godast med kaffe eller te och kanske ett litet glas avec
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.