Veckans bjudmat – Pizzakalas
Så här i skiftet mellan februari och mars, när det fortfarande är lite kallt ute, är det trevligt att bjuda på mat från ugnen. Denna vecka gör jag pizzakalas där var och en lägger på toppingen på sin pizza. Gör gärna flera mindre pizzor som går in i ugnen samtidigt. Då kan alla börja äta tillsammans. Den som är hungrig kan ju äta flera. Till dessert serverar jag efterrättspizza med ananas, kardemumma och muskovadosocker
/ Kajsa
Före maten
Rostade nötter
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Prosecco la Robina mousserande nr 7486, 89:-
Alkoholfritt: Arc-en Ciel nr 1932, 53:-
Varmrätt
Pizza med valfri topping
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Briccotondo Barbera nr 2773, 89:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl
Dessert
Efterrättspizza
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Asti Cinzano mousserande nr 7711, 79:-
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.