Veckans bjudmat – Picknick
Sommarvärmen är här och det kanske är dags att runda av vårterminen. Denna vecka får det bli en picknick med lite av varje. Har du möjlighet att grilla kan det vara gott med en god korv med grillat bröd i stället för vanligt korvbröd. Två olika wraps tar vi också med i kylväskan. Till efterrätt får det bli melon och jordgubbar. / Kajsa
Picknick
Korv med grillat bröd
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Wraps med laxröra
Kan göras glutenfri, laktosfri och för IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vegowraps
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Louis Bouillot Cremant rosé nr 7781, 125:-
Alkoholfritt alternativ: Alkoholfri öl
Jordgubbar och melon
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Asti Cinzano nr 7711, 79:-
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.