Ossobuco

Veckans bjudmat – mera båtmat

Solen skiner och det blåser precis lagom. Vi ligger i en skyddande vik. Det blev bad före maten. Faktiskt 19oC i vattnet – det är bra. Jag överraskar våra gäster ombord med en saffransdoftande skärgårdsgryta. Före maten tar vi lite torrostade nötter till ett glas vin. Till efterrätt blir det en fruktsallad, med den frukt som finns ombord, serverad med kardemummayoghurt. Detta är mat som är enkel att göra även om du har ett litet pentry i båten, sommartorpet eller husvagnen.

/ Kajsa

Före maten

Rostade nötter

Är glutenfri, laktosfri och för viktväktare och pescetarian/fiskätare. Kan göras för vegan och IBS,  – se recept

Vinförslag: Vit box Brochet Facile Sauvignon Blanc nr 2267, 244:-/3 l
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Varmrätt

Skärgårdsgryta med bulgur eller ris

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Vit box Brochet Facile Sauvignon Blanc nr 2267, 244:-/3 l
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Dessert

Fruktsallad med kardemummayoghurt

Är glutenfri. Kan göras laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Asti Cinzano nr 7711, 79:-

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng