Ossobuco

Veckans bjudmat – kräftfest

Sensommar – sammetslena kvällar med lyktor och kanske en filt om benen. Då är det dags för kräftkalas.

Vi inleder med en toast täckt med årets första kantareller (från affären om det har varit för torrt i skogen). Kräftorna får huvudrollen, röda och granna, dekorerade med dillkronor. Om du hellre avstår från kräftorna bjuder jag på en matig sallad. Mogna krusbär direkt från busken får bli efterrätt i form av en krusbärspaj.

/ Kajsa

Förrätt

Toast med kantarellröra

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Till toasten är det gott med öl

Huvudrätt

Kräftor med tillbehör

Kan göras glutenfri, laktosfri och för IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Till kräftorna passar det bra med öl och kanske en liten nubbe

Matig sallad med kryddrostade kikärtor

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Couvent des Jacobins Chardonnay nr 5798, 149:-

Dessert

Krusbärspaj med vispgrädde

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Till pajen är det nog godast med kaffe eller te

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng