Veckans bjudmat – Januarimiddag
Januari kan vara en lite tuff månad. Kallt, lite tomt i kylskåpet och kanske i plånboken också. Ändå vill vi ju äta lite gott i helgen tillsammans med vännerna. Före maten bjuder jag på sherry och frökex. Veckans bjudmiddag är gratinerad fänkål, en värmande gryta med kalv, lamm eller sojafilé. Till efterrätt en fruktsallad där du kan använda det som blev över från helgernas fruktskål.
/ Kajsa
Förrätt
Ugnsbakad fänkål
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Fontanafredda Ebbio Nebbiolo nr 22300, 109:-
Varmrätt
Ossobuco
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Fontanafredda Ebbio Nebbiolo nr 22300, 109:-
Dessert
Fruktsallad med kardemummayoghurt
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Asti Cinzano nr 7711, 79:-
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.