Veckans bjudmat – Höstfest
Hösten är här med regn och rusk ibland men också fina dagar med sol. Träden börjar ändra färg från grönt till gult, orange och rött. I butikerna finns mängder med grönsaker och frukt. De första svenska äpplena har också kommit. Denna vecka blir det bjudmat i den tidiga höstens tecken. Jag gör viltfärsbiffar eller rödbetsbiffar och serverar med klyftpotatis. Till efterrätt blir det säsongens första äppelpaj med vispad grädde.
/ Kajsa
Före maten
Dinkelpinnar
Kan göras laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Fontanafredda Ebbio Nebbiolo nr 22300, 109:-
Varmrätt
Hjortfärsbiffar med ädelostsås eller Rödbetsbiffar med pepparrotssås, ruccola och klyftpotatis
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Fontanafredda Ebbio Nebbiolo nr 22300, 109:-
Dessert
Äppelpaj med vispad grädde
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Till äppelpajen är det nog godast med kaffe eller te
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.