Ossobuco

Veckans bjudmat – Februarimiddag

Det känns i vinden att det fortfarande är vinter. Jag eldar en brasa och bjuder vännerna på värmande mat. Tänk att det fortfarande finns fina svenska äpplen i butikerna. Jag gör en sallad på äppelsorten Ingrid Marie och fänkål till förrätt. Varmrätten är en lammstek eller sojafilé serverad med en rykande het potatisgratäng. Till efterrätt får det bli kryddstekta äpplen med glass. Så fick äpplena bli temat för middagen.

/ Kajsa

Förrätt

Sallad med fänkål och äpple

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Fontanafredda Ebbio Nebbiolo nr 22300, 109:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Varmrätt

Lammstek eller sojafilé med potatisgratäng

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Fontanafredda Ebbio Nebbiolo nr 22300, 109:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Dessert

Kryddiga äpplen med vaniljgalss

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Brännland Iscider nr 2918, 249:- (37 cl)

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng