Ossobuco

Veckans bjudmat – Båtmat

Nu är sommaren här på riktigt. Jag sitter på en klippa och doppar tårna i ett ljummet (nåja – ganska kallt) vatten. Båten ligger väl fastknuten i en skyddande vik och kvällsolen lyser. Då är det dags att fixa middagen. Kanske får du gäster ifrån grannbåten.

De kommande veckorna kan vi väl få vara lite lata. Ta det lite enkelt och långsamt. Denna vecka blir det båtmat – mat som är enkel att göra även om du har ett litet pentry i båten eller husvagnen eller tältet

                                                                                        / Kajsa

Förrätt

Dinkelkex med sardellcrème eller olivcrème

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Vit box Brochet Facile Sauvignon Blanc nr 2267, 259:-/3 l
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Varmrätt

Bönsallad med grillad entrecôte eller grillade grönsaker

Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Vinförslag: Röd box Mauro Primitivo nr 32364, 219:-/3 l
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Dessert

Chokladrutor

Kan göras glutenfri, laktosfri och för IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept

Här är det godast med kaffe eller te

 

Bra att ha ombord om du får oväntade gäster

Salta nötter, oliver, vanliga och salta småkex, sardeller, sardiner, tapenade och lite till

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng