Veckans bjudmat – Aprilmiddag
Åhhh vad jag längtar efter våren – den har lurat oss länge nu. Jag har faktiskt hört koltrasten och sett snödroppar så nu är den nog på gång. Det känns bra med lite lättare mat. Till förrätt är det lite festligt med bubbel med snittar. Som varmrätt serverar en stekt fläskfilé eller sojafilé med senapssås. Efter maten blir det kaffe eller te med kladdkaka.
Kajsa
Förrätt
Snittar med forellrom eller tångkaviar
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Langlois, Cremant de Loire Brut nr 7404, 139:-
Alkoholfritt: Arc-en-ciel mousserande nr 1932, 53:-
Varmrätt
Fläskfilé eller sojafilé med senapssås
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Briccotondo Barbera nr 2773, 89:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl
Dessert
Kladdkaka
Kan göras glutenfri, laktosfri och för IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Till kladdkakan är det nog godast med kaffe eller te.
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.