Veckans bjudmat V18
Nu kommer de första primörerna. Denna vecka är det dags för nässlor och rabarber. Har du inte tillgång till nässlor kan du använda spenat – det går också bra. Till förrätt gör jag en vårlig sallad med melon och rökt ren eller vegobacon. Till efterrätt serverar jag rabarberpaj./ Kajsa
Förrätt
Sallad med melon och rökt renstek/vegobacon
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Dr L Riesling nr 7218, 89:-
Varmrätt
Stekt lax/sojafilé med nässlor eller spenat
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Couvent des Jacobins Chardonnay nr 5798, 149:-
Dessert
Rabarberpaj med vaniljsås
Kan göras glutenfri, laktosfri och för vegan, IBS, viktväktare och pescetarian/fiskätare – se recept
Vinförslag: Asti Cinzano nr 7711, 79:-
Svamprisotto, Risotto con fungi
En krämig risotto med svamp passar fint om du har hittat lite olika svampar i skogen. Toppa gärna risotton med smörstekt svamp.
Kycklinglårfile med prosciutto eller sojafilé med vegobacon
Kycklingfilé eller sojafilé är tacksamma råvaror som går att smaksätta med det du tycker är gott. Här har jag valt prosciutto eller vegobacon.
Päron med syltad ingefära och vaniljglass
Nu finns det fina svenska päron i butikerna. Jag kokar päron med syltad ingefära och serverar med vaniljglass och mörk choklad.